Viete, že existuje aj preventívna prehliadka zmlúv? Nechajte si ich skontrolovať.

Mgr. Daniela Dupčáková

Mgr. Daniela Dupčáková

Investičný a poistný špecialista

Posledné roky nám ukázali, že sa na nič nemôžeme spoliehať a musíme byť pripravený na všetko. Počasie je nevyspytateľné a jeho následkom trpia aj oblasti, ktoré doteraz boli považované za bezpečné, ľudia prichádzajú o prácu zo dňa na deň, kríza alebo svetová pandémia príde nečakane a behom chvíle sa môže všetko zmeniť na nepoznanie. Aj zdravý človek môže podľahnúť chorobe, peniaze uložené v banke sa znehodnotiť alebo keď chceme siahnuť na úspory, zistíme, že poplatky sú vyššie ako výnosy.

 

Každá domácnosť má aspoň jeden a viac finančných produktov. Najčastejšie ide o hypotéky, PZP, poistenie nehnuteľnosti či domácnosti alebo terminované vklady. Lenže ako pravidelne upratujeme domov, je potrebné raz za čas urobiť poriadok aj vo svojich financiách. Opätovne sa pozrieť na zmluvy, ktoré máme uzavreté a preveriť či neplatíme zbytočne veľa a uistiť sa, že je všetko správne nastavené. Viete tak odhaliť skryté rezervy alebo nevýhodné zmluvy.

 

Často krát môžete zistiť, že nielen ušetríte vaše peniaze, ale aj to, že vaša vkladná knižka či terminovaný vklad už dlhú dobu nedokážu zarobiť ani výšku inflácie, prípadne že vaša životná poistka vôbec nie je poistkou a peniaze vám idú do nevýhodných investícií alebo aj to, že váš druhý pilier nezarobí ročne ani na kávu, nie to ešte, aby vám zabezpečil dôchodok.

 

Čo je to audit / kontrola zmlúv

Audit zmlúv

Audit zmlúv je bezplatnou službou, v rámci ktorej vám skontrolujeme a posúdime vaše existujúce zmluvy uzatvorené vo všetkých finančných sektoroch, akými sú:

  • úver, hypotéka
  • poistenie
  • vklady, investície
  • sporenie
  • dôchodok

 

Pri audite zmlúv vychádzame z vaše životnej situácie, vašich potrieb a možností. Na základe toho vám následne vypracujeme individuálne optimálne riešenie.

Pomôžeme vám s výberom a efektívnym nastavením finančných produktov a nájdeme vhodné riešenie ako minimalizovať poplatky a celkové náklady na existujúcich zmluvách.


Aké sú výhody auditu zmlúv

Financie a kontrola zmlúv

1. Budete platiť len za to, čo reálne potrebujete a zároveň preveríme nastavenia

Osobné údaje, oprávnené osoby a ďalšie veci, majú vplyv na plnenie z poistenia. Predídete situácii, že vám bude krátené alebo nevyplatené poistné plnenie len kvôli tomu, že ste zabudli nahlásiť potrebné údaje.

 

2. Môžete ušetriť na hypotéke či pôžičke

V súčasnosti sú úrokové sadzby na historických minimách a refinancovaním či konsolidáciou, môžete ušetriť na splátkach desiatky eur.

 

3. Môžete získať výhodné úročenie

Nechajte vaše eurá znovu zarábať. Mnohé sporiace účty, vkladné knižky či stavebné sporenia ponúkajú mizivé úroky, len na úrovni nula celá niečo.

 

4. Využite nové produkty investovania a zvýšte svoj zisk

Ide to aj vďaka zmene legislatívy, keďže nebudete musieť zaplatiť 19 % daň zo zisku.

 

5. Využite iné možnosti investovania

Investujte svoje peniaze a nakúpte zlaté, strieborné či platinové tehličky.

 

6. Väčšia variabilita produktov

Dnešné produkty a služby sú opäť o niečo variabilnejšie, preto vám ich vieme prispôsobiť viac na mieru.

 

7. Väčšie prispôsobenie vašej aktuálnej situácii

Od kedy ste zmluvy uzatvárali sa vaša životná situácia mohla zmeniť. V čase uzatvárania vašej poistky ste boli slobodný a bezdetný, dnes máte hypotéku, manželku, dve deti a psa. Na to všetko musíte v zmluve myslieť, keďže je potrebné sa o nich postarať v prípade, ak by sa vám niečo stalo. Vaše zmluvy preto prispôsobíme vašim aktuálnym potrebám a zmene životnej situácie.

 

Kedy je potrebné urobiť audit zmlúv

Viete kedy musíte vykonať audit zmlúv

Zmluvy si nechajte skontrolovať aspoň raz za 2 roky. Urobte tak vždy aj pri zmene vašej životnej situácie, akou je uzavretie manželstva, narodenie dieťaťa, kúpa alebo výstavba nehnuteľnosti, zmena práce či zvýšenie/zníženie životnej úrovne.


Ako prebieha audit zmlúv

Dohodneme si osobné stretnutie, na niektorej z našich pobočiek alebo online. Počas stretnutia sa zoznámime a porozprávame, aby sme sa dozvedeli čo najviac o vašej osobnej i finančnej životnej situácii, snoch a plánoch. Zároveň nám odovzdáte dokumenty k finančným produktom a to osobne alebo elektronicky.

 

Dohodneme si ďalšie stretnutie, na ktorom vám povieme, čo je v zmluvách dobre, kde je priestor na zlepšenie a v prípade potreby pokračujeme úpravou jednotlivých sektorov (úvery, sporenie, poistenie, dôchodok, …). Spoločne nájdeme to najvýhodnejšie riešenie pre vás.

 

Ukážeme vám ako správnym nastavením finančných produktov nielen ušetríte peniaze, ale zabezpečíte si aj všetky vaše potreby a ciele.

Páčil sa vám náš článok?

Budeme radi, ak ho budete zdieľať aj so svojimi priateľmi.

Mohli by vás zaujímať aj tieto články:

Poradíme Vám?

Nečakajte a dohodnite si termín stretnutia s nami ešte dnes.

Stačí nás kontaktovať mailom alebo telefonicky.

Zaujal Vás náš článok?

 Zaregistrujte sa na odber newslettra a buďte vždy v obraze vo svete financií

Zaregistrovaním sa na odber súhlasíte so spracovaním osobných údajov

Táto stránka používa cookies súbory pre čo najlepšiu skúsenosť s webom.

Vaša recenzia

Vaša spokojnosť s našimi službami je pre nás prvoradá. Za váš názor vám budeme veľmi vďační.

Zoznam
pobočiek

Nájdete nás na týchto pobočkách:

Ružomberok

Liptovský Mikuláš

Dolný Kubín

Námestovo

Trstená

Banská Bystrica